A Liverpool ezúttal is gólfesztivált rendezett a PL-ben

Liverpool gólöröm
Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino (R) celebrates scoring the team's third goal during the English Premier League football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on February 24, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Rangadó nélküli szombat délutánt rendeztek az angol labdarúgó-bajnokságban, a nagycsapatok közül egyedül a Liverpool lépett pályára, abban viszont a West Hamnek nem volt köszönet: Jürgen Klopp alakulata 4-1-re győzött és ideiglenesen feljött a tabella második helyére.

A vendégek egészen a 29. percig jól tartották magukat, akkor azonban érkezett Emre Can és egy szöglet után megszerezte a vezetést. A német játékos minden sorozatot figyelembe véve már a hatodik gólját szerezte, ennyire eredményes szezonja még egyszer sem volt Liverpoolban.

Ennél a támadótriónál aligha van most jobb a világon, Salah (hátul) Mané (középen) és Firmino egyaránt bevette a West Ham kapuját. Forrás: AFP/Oli Scarff

Fordulás után aztán egyértelműsítette fölényét a vörösmezes alakulat, Salah és Firmino gyors góljai után a lényegi dolgok a 60. percre eldőltek.

Az egyiptomi támadó 20.találatát szerezte bal lábbal, ez pedig PL-rekord, egyetlen játékos sem rendelkezett korábban ennyire "gyilkos" balossal.

A csereként beálló Michail Antonio ugyan egy perccel pályára lépése után szépített, az utolsó szó azonban a nagy támadótrió harmadik tagjáé, Sadio Mané-é volt.

4-1-es győzelmével a Liverpool egy ponttal megelőzte az ősi rivális Manchester United csapatát, így ideiglenesen fellépett a tabella második helyére.

Premier League, 28. forduló:
Watford-Everton 1-0 (0-0)
Bournemouth-Newcastle United 2-2 (0-2)
Brighton-Swansea City 4-1 (1-0)
Burnley-Southampton 1-1 (0-0)
Liverpool-West Ham United 4-1(1-0)
West Bromwich Albion-Huddersfield 1-2 (0-0)
Leicester City-Stoke City 1-1 (0-1)