Társoldalunk:

Nagy Ádámmal a kezdőben győzött a Bologna

2018.02.24. 20:10

Az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómeccsén a Nagy Ádámot is foglalkoztató Bologna a Genoát fogadta és győzte le 2-0-ra. A magyar középpályás a kezdőben kapott helyet és 77 percet töltött a pályán.

Az első félidő felejthetőre sikerült, nem forogtak igazán veszélyben a kapuk, így 0-0-s állásnál mentek pihenőre a csapatok. A Bologna esetében ez már a 15. mérkőzés volt, amikor gólnélküli döntetlen állt az eredményjelzőn a féldibően, ezzel ebben az összevetésben természetesen bőven megelőzik a többi Serie A csapatot.

A második játékrészben aztán hazai szempontból remekül alakultak az események, Destro ugyanis a 49. percben egy kissé komikus góllal ugyan, de megszerezte a vezetést.

A folytatásban aktívabbak lettek a vendégek, gólt azonban újra a Bologna szerzett, egy mintaszerű kontratámadás végén Destro ezúttal az előkészítő szerepet vállalta magára és gólt lövetett a csereként pályára lépő Fallettivel.

Mivel több találat nem esett, 2-0-ra nyertek a hazaiak és megerősítették helyüket a középmezőnyben.

Nagy Ádámot a 77. percben cserélte le edzője, Roberto Donadoni.  

A szombat esti mérkőzésen az Internazionale Milan Skriniar és Andrea Ranocchia második félidőben szerzett góljaival hazai pályán legyőzte a sereghajtó Beneventót.

Serie A, 26. forduló:
Internazionale-Benevento 2-0 (0-0)
Bologna-Genoa 2-0 (0-0)