Társoldalunk:

Griezmann-mesterhármas, az Atlético nagyon megszórta a Sevillát

2018.02.25. 22:35

Az Atlético Madrid idegenben 5–2-re győzött a Sevilla ellen a spanyol bajnokság 25. fordulójában.

Hasonlóan a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntőhöz, a Sevilla az Atlético ellen is fölényben futballozott, annyi különbséggel, hogy most az ellenfél is mutatott hajlandóságot a góllövésre.A 29. percben Costa használta ki Banega óriási hibáját, majd közvetlenül a félidő vége előtt Griezmann lőtte ki a jobb felsőt a gyengébbik lábával.

Costa mérlege mióta visszatért az Atléticóhoz: öt gól, két gólpasszForrás: AFP/Cristina Quicler

Az Atléticóra idén nem jellemző, hogy megszórná ellenfelét, Simeone notesze teli van 1–0-s győzelmekkel, most viszont kinyílt a gólzsák. A második félidő elején Rico kapus buktatta Costát, a bíró tizenegyest fújt, Griezmann belőtte. A Sevilla teljesen szétesett, Mercado konkrétan ziccerbe hozta Griezmannt, aki úgy volt vele hogygólból már van neki kettő, ideje az assziszt-mutatót is javítani, úgyhogy lesarkazta a labdát Kokénak.Ezzel a francia lett Messi mögött a második La Liga-játékos, aki az idei szezonban elérte a kétszámjegyű mutatót gólok (16) és gólpasszok (10) tekintetében is:

A meccs utolsó tíz percét a Sevilla nyerte: Griezmann-nak összejött a mesterhármas, utána viszont Sarabia és Nolito is betalált a hazaiaktól, így 2–5 a vége.

Az Atlético részéről jó kis bosszú volt ez a Király-kupa elődöntőjében elszenvedett 5–2-es vereségért. Arról nem beszélve, hogy a fordulóban mindenki hozta magát, aki számít (Barcelona, Real, Valencia), így Simeonééknak is kötelező volt a győzelem.

A meccs összefoglalója:

Vasárnapi eredmények:
Villarreal–Getafe 1–0
Bilbao–Málaga 2–1
Valencia–Sociedad 2–1
Sevilla–Atlético 2–5