Vágólapra másolva!
Sokszor játszott a Kispest ellen, ezért fordulhat elő, hogy a Honvédnak lőtte legtöbb gólját Böde Dániel. A Ferencváros labdarúgó csapatának kapitánya a hétvégi bajnoki nyitányon, a piros-feketék 5-2-es legyőzése után a Nemzeti Sportnak azt is elárulta, jó állapotban volt a felkészülés alatt, de akármilyen hideg is volt a hétvégi meccsen, harisnyát inkább nem vett fel.

"Azt nem jelenthetem ki, hogy én vagyok a legjobb, de azért csak lőttem két gólt. Igyekszem tisztességgel tenni a dolgom, próbálok úgy futballozni, ahogy elvárják tőlem, és ahogy elvárom magamtól"

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a meccs után Böde Dániel. Beszélt arról is, hogy a felkészülés alatt egyetlen edzést sem kellett kihagynia.

Amikor húszévesen fel és alá rohangáltam, nevettem azon, hogy az öregek figyelmeztetnek: „Meglátod, öcsi, harminc fölött már nem virgonckodsz ennyire". Idővel rá kellett döbbennem, hogy igazat beszéltek. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a Domzale elleni felkészülési meccsen hosszú alánadrágot vettem fel. Két-három évvel ezelőtt még kiröhögtem volna magam, most mégis úgy véltem, a nagy hidegben jobb az elővigyázatosság – főleg két combsérülés után."

Azzal kapcsolataban, hogy a Honvéd elleni meccsen miért nem öltözött fel jobban, azt mondta:

"Felvetődött bennem, hogy felhúzom, de a bajnoki azért más, mint az edzőmérkőzés. Adta a tévé, gondoltam, jobban nézek ki rövidnadrágban."

Böde Dánielt nem ijesztette meg sem a fagyos időjárás, sem a Honvéd Fotó: Csudai Sándor - Origo