Vágólapra másolva!
Elsőként a Juventus csapata jutott az Olasz Kupa döntőjébe. A torinói csapat az első meccshez hasonlóan, ezúttal is 1-0-ra verte az Atalantát.

A két csapat bajnokin is találkozott volna egymással, de az erős havazás miatt a hétvégi meccs elmaradt. Torinóban ezúttal is havazott, de a meccset le lehetett játszani a fagypont alatti hőmérséklet ellenére.

Nem volt meleg Torinóban ezúttal sem Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az első félidő Miralem Pjanic műeséséről marad emlékezetes, a bosnyák sárga lapot kapott csak a bemutatott esésért tizenegyes helyett.

A második félidőben majdnem bajba került a Juve, Gómez léphetett ki, Gianluigi Buffon pedig nem éppen jó ütemben jött ki a kapujából, de a támadó így is megijedhetett egy kicsit, az üres kapu helyett a kapufát találta el.

A folytatásban a Juventus is eljutott egy kapufáig, majd Matuidi esését látta tizenegyesnek Fabbri játékvezető, Pjanic pedig belőtte a megítélt büntetőt.

A folytatásban már nem változott az eredmény, 2-0-s összesítéssel a Juventus jutott az Olasz Kupa döntőjébe. A Juve zsinórban negyedszer nyerheti meg a kupát.

A Juventus ellenfele a döntőben a Milan lesz, amely két 0-0-s meccs után tizenegyesekkel ejtette ki a Laziót. Az öt-öt lövő közül Ciro Immobile, Parolo és Felipe Anderson, valamint Bonaventura, Bonucci és Borini találtak be. A hirtelen halálban Lulic és Calhanoglu góljai után Luiz Felipe rontott, végül Romagnoli lőtte döntőbe a milánóiakat.