Az MLSZ döntött az NB I-es bajnokság szombati meccseiről

FTC - Honvéd, 2018.02.24.
A ferencvárosi játékosok gólöröme a szakadó hóban
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a havas, hideg időjárás ellenére nem halasztja el az OTP Bank Liga szombati, 21. fordulóját. Az NB II-ben ugyanakkor a tíz vasárnapi meccs közül kilenc elmarad.

Az MLSZ honlapjának pénteki közleménye szerint nehézséget jelent a bajnoki meccsek megrendezése, hiszen az időjárást is le kell győzniük a csapatoknak, és ahol az átlagon felüli erőfeszítés sem bizonyul elégségesnek,

ott egyéni elbírálás alapján kell meghozni a racionális döntést a mérkőzés elhalasztásáról.

Az OTP Bank Liga szombati helyszínei közül négy rendelkezik pályafűtéssel, a kispesti Bozsik Stadionban és az újpesti Szusza Ferenc Stadionban pedig

mindent megtesznek, hogy játékra alkalmas állapotba kerüljön a gyepszőnyeg szombatra.

„A versenybizottság nem tartja indokoltnak a teljes forduló elhalasztását, amellyel azt is kimondaná, hogy nem lenne mérkőzés ott sem, ahol esetleg alkalmasak a körülmények és a pálya minősége is a játékra" – derül ki a szövetség állásfoglalásából.

A szezon egyik legjobb meccse volt az ítéletidőben lejátszott Fradi-Honvéd Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint kifejtik, a versenynaptár a bajnokságok végéig túlzsúfolt, de ahol esélytelen, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ott a két klub közösen kérelmezheti a versenyigazgatóságtól a halasztást.

A múlt héten egy Magyar Kupa-találkozó és egy NB II-es mérkőzés, ezen a héten pedig három kupamérkőzés maradt el a nagy havazás és a hideg idő miatt.

A másodosztályú klubok honlapjainak és közösségi oldalainak pénteki beszámolói szerint

a vasárnapra kiírt 23. fordulóból mindössze egy mérkőzést, a Szolnoki MÁV FC-Szeged 2011 találkozót tudják megrendezni, a többi kilencet április 11-re halasztották.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a hétvégére kiírt 24 NB III-as meccs közül csak négyet tartanak meg az eredeti időpontban.