Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában az éllovas Paris Saint-Germain tartalékos összeállításban is kétgólos győzelmet aratott a Troyes vendégeként.

A párizsiak érthetően tartalékos összeállításban kezdték a mérkőzést, ugyanis 11 pont volt az előnyük a tabellán, ráadásul kedden az idény legfontosabb összecsapása, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó vár rájuk.

A szerdai Francia Kupa negyeddöntőn megsérült Kylian Mbappé és Neymar nem állhattak Unai Emery vezetőedző rendelkezésére. Rajtuk kívül az alapcsapatból Edinson Cavani, Marco Verratti, Marquinhos és Dani Alves is hiányzott. A párizsiak a soha nem látott Di Maria, Nkunku, Draxler csatárhármassal kezdtek, ráadásul a német világbajnok irányító játszott középcsatár poszton.

Julian Draxler és Ángel Di Maria a Real Madrid ellen is főszerepre számíthat Forrás: AFP/Franck Fife

Gólnélküli első félidőt követően a 47. percben megszerezte a vezetést a PSG. Julian Draxler remek ütempassza után Ángel Di Maria került ziccerbe, és elegánsan átpörgette a labdát a Troyes kivetődő kapusa, Erwin Zelazny fölött.

A 77. percben eldöntötte a meccset a PSG. A csereként beálló Dani Alves átadása után a 20 éves Christopher Nkunku csinált meg egy cselt a tizenhatoson belül, majd a nyolc méterről megeresztett lövése becsorgott a kapuba Erwin Zelazny hasa alatt.

A 79. percben Giovani Lo Celso helyére beállt a PSG-be a 18 éves Timothy Weah, akinek az édesapja, a korábbi aranylabdás George Weah 8312 napja játszotta utolsó mérkőzését a fővárosi csapatban. Azóta Libéria elnöke lett a legendás támadó.

Ligue 1, 28. forduló
Troyes-Paris Saint-Germain 0-2 (0-0)