Társoldalunk:

Messi jubileumi szabadrúgásgólja győzelmet ért a rangadón a Barcának

2018.03.04. 16:57

A La Liga 27. fordulójában a listavezető Barcelona csapata a második helyen álló Atlético Madridot fogadta. Ernesto Valverde csapata ugyan végig dominált a mérkőzésen, de nem tudott sok veszélyes helyzetet kialakítani, viszont Lionel Messi így is tudott villanni: egy parádés szabadrúgással megszerezte pályafutása 600. gólját, egyúttal a győzelmet is csapatának.

A mérkőzésnek jóval nagyobb volt a tétje, mint azt mondjuk 1-2 hónappal korábban gondolták volna, amikor a Barcelona utcahosszal vezette a bajnokságot, előnye azonban 5 pontra olvadt a forduló előtt.
Az első félidő eleje hatalmas Barca-fölényt hozott, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani a hazai együttes, jól zárt az Atlético védelme.

Aztán a 25. percben Lionel Messi ellen szabálytalankodtak mintegy 22 méterre a madridi kaputól. A sértett odaállt, és gyönyörűen tekert a felsőbe, Jan Oblak csak beljebb simogatta a labdát, így Messi pályafutásának 600. gólja fantasztikusra sikeredett.

Messinek ebben a szezonban ez volt az 5. szabadrúgásgólja (zsinórban a harmadik bajnokiján lőtt ilyet), ennél többet egyetlen topligás játékos sem szerzett.

A gól megfogta a vendégeket, hamar jött egy Suárez-helyzet, majd Coutinho is szépen szlalomozott végig a védők között, de a lövését könnyedén fogta Oblak. Majd ismét a brazil próbálkozott, de a szlovén kapus megint a helyén volt.

Több esemény már nem volt az első félidőben, és a második sem indult izgalmasabban. Az Atlético kezdett magára találni, egyre többször lépte át a félpályát Diego Simeone együttese, de Ter Stegen kapuja nem forgott veszélyben. A 74. percben Busquets eladott labdája után vezethetett ígéretes kontrát az Atlético, de Griezmann csúnyán fölé lőtt.

Lionel Messi 600. gólja a győzelmet jelentette a BarcánakForrás: AFP/Pau Barrena

Nem sokkal később Busquets közeli kapáslövését védte Oblak, majd ismét Coutinho bolondította meg a madridi védőket, aztán esett egy nagyot a tizenhatoson belül, de nem kapott büntetőt.

A 86. perc elején közel volt az egyenlítéshez a vendégcsapat, de Gameiro gólját érvénytelenítette a játékvezető, mert előtte Diego Costa lesen állt.Többre már nem futotta az Atlético erejéből, ami azt jelentette, hogy a Barcelona győzött, és ismét 8 pont az előnye a tabellán. Érdekesség, hogy Diego Simeonénak ez volt az első veresége Ernesto Valverde ellen.

További eredmények:
Levante – Espanyol 1-1
Real Sociedad – Alaves 2-1
Valencia – Betis 2-0