Társoldalunk:

A görög focicsapatot pontlevonással büntették a szurkolói miatt

2018.03.05. 17:19

Szurkolói rendbontás miatt három pontot levontak a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő PAOK csapatától. Február 25-én, vasárnap azért maradt el a PAOK-Olimpiakosz rangadó, mert a vendégek vezetőedzőjét, Oscar Garciát röviddel a kezdés előtt fejbe dobták. A kispad felé tartó spanyol szakembert egy pénztárgépszalaggal találták el úgy, hogy kórházba kellett szállítani.

A PAOK-Olimpiakosz rangadón a vendégek vezetőedzőjét, Oscar Garciát röviddel a kezdés előtt fejbe dobtákForrás: AFP/Sakis Mitrolidis

A játékvezetők még két órával a tervezett kezdés után sem merészkedtek ki az öltözőből, miután mintegy ötszáz PAOK-szurkoló be akart jutni oda. A rendőrségnek könnygázt és kábító gránátokat kellett bevetnie a dühöngő tömeg ellen. 

Fejbe dobták az Olimpiakosz edzőjét, kórházba kellett szállítani

Elmaradt a görög futballrangadó, büntetés vár a PAOK-ra.

Hétfőn a görög szövetség fegyelmi bizottsága három pontot levont a klubtól, amely a következő két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni - ezek közül az egyik az AEK Athén elleni rangadó lesz -, és 30 ezer eurós (9,4 millió forint) pénzbüntetést is fizetnie kell.

Az elmaradt találkozó három pontját a vétlen vendégcsapat, az Olimpiakosz kapta, amely ezzel megelőzte a PAOK-ot a tabellán, és a második helyre lépett.