Társoldalunk:

Egyperces gyászszünet a BL és EL-meccsek előtt Astori emlékére

2018.03.05. 16:52

Ezen a héten egyperces gyászszünetet tartanak minden Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzés előtt Davide Astori, a Fiorentina labdarúgócsapata kapitányának halála miatt.

Egyperces gyászszünet a BL és EL-meccsek előtt Astori emlékéreForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Gabriele Maltinti

Az európai szövetség (UEFA) hétfőn bejelentett döntése szerint így emlékeznek a 31 éves játékosra, aki vasárnap hajnalban kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában a 14-szeres olasz válogatott hátvédet.

Meghalt Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitánya

A Fiorentina csapata az Udinese elleni bajnoki miatt éppen Udinében tartózkodik, a csapatkapitányt a hotelszobájában találták holtan. Az ügyészségi vizsgálat szerint a 31 éves játékos éjszaka kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi Udinese elleni bajnokija maradt el, hanem a 27. forduló többi összecsapását is elhalasztották a Serie A-ban.

Az olasz csapatok közül a Bajnokok Ligájában a Juventus, az Európa Ligában pedig az AC Milan - Astori első profi klubja - és a Lazio lép pályára.

Az udinei ügyészség vizsgálatot indított Astori halála kapcsán.