Társoldalunk:

Szimbolikusan meghosszabbították Davide Astori szerződését

2018.03.05. 21:29

Szimbolikusan meghosszabbította a meghalt csapatkapitánya, Davide Astori szerződését a Fiorentina. Andrea Della Valle, az olasz élvonalbeli labdarúgóklub tulajdonosa hétfőn jelentette be, hogy a 31 évet élt hátvéd fennmaradó fizetését megkapja családja.

Az egykori válogatott játékos éppen ezen a héten hosszabbította volna meg a szerződését. Erre már csak szimbolikusan kerülhetett sor, hogy az idényenként 1,3 millió eurós (408 millió forint) fizetésével is támogassák élettársát és lányát.

Astorit vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a firenzei csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.

Davide Astori 31 éves voltForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála kapcsán. 

A hatósági boncolásra kedden kerül sor, szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).