Dróth Zoltán meggondolta magát, újra számathat rá a futsalválogatott

Dróth Zoltán, futsal
Kecskemét, 2016. január 28. Dróth Zoltán a belgrádi Európa-bajnokságra készülő futsalválogatott edzésén a kecskeméti GAMF Sportcsarnokban 2016. január 28-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Turzó József, a magyar futsalválogatott új szövetségi kapitánya bajnoki címmel búcsúzna klubjától, a Swietelsky-Haladástól.

"Remélhetőleg bajnoki döntővel, esetleg bajnoki címmel tudom befejezni" - nyilatkozta a szakvezető csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Turzót múlt héten szerdán nevezték ki, miután közös megegyezéssel szerződést bontottak a spanyol Tomas Rivera Amorósszal. A tréner csak az idény végégig irányíthatja a szombathelyieket,

azt követően kizárólag a válogatottnál dolgozik majd.

Az edző szerint a Berettyóújfalu, a Győr és a Dunaújváros lesz a legnagyobb riválisuk az NB I rájátszásában.

Turzó József, a magyar futsalválogatott új szövetségi kapitánya bajnoki címmel búcsúzna klubjától, a Swietelsky-Haladástól Forrás: Futsal Hungary

"Mindent meg fogunk tenni, hogy bajnoki döntőt játsszunk, ez a klub álma, és remélhetőleg sikerül teljesíteni" - fogalmazott Turzó, akinek csapata vasárnap megnyerte a Magyar Kupát.
A szövetségi kapitányi posztról elmondta,

váratlanul érte a felkérés, de nagy örömmel és megtiszteléssel fogadta el.

A bemutatkozására áprilisban, a Costa Rica elleni barátságos meccsen kerül sor.

"Most egy évig nincs tétmérkőzése a válogatottnak, ez megfelelő időszak arra, hogy tudjunk építkezni. Meg kell tartani az egyensúlyt, hogy eredményesek is legyünk, és elkezdjünk egy új utat" - magyarázta.
Turzó leszögezte, bizonyos fokú fiatalítás kezdődik a keretben, a tapasztalt

Dróth Zoltán azonban meggondolta magát, továbbra is hajlandó vállalni a válogatottságot, már az áprilisi összetartáson is részt vesz.

Dróth Zoltán meggondolta magát Forrás: MTI/Ujvári Sándor

"Ő meghatározó egyéniség és

- nyilatkozta a kapitány.

Hozzátette, a világbajnoki kvalifikáció során a pótselejtező lehet a realitás a nemzeti csapat számára, hiszen Európából csak hét válogatott lehet ott a tornán, az Európa-bajnoki részvétel kiharcolására azonban képesnek tartja együttesét.