Társoldalunk:

Győzelemmel emlékezett a Fiorentina Davide Astorira

2018.03.11. 14:55

Első bajnoki mérkőzését játszotta a Fiorentina csapatkapitánya, Davide Astori múlt vasárnapi tragikus halála óta. A firenzeiek a Benevento elleni 1-0-s győzelemmel állítottak emléket Astorinak.

Egy héttel Davide Astori halála és három nappal a temetése után szakadó esőben vonultak ki a csapatok az Artemio Franchi Stadion gyepére, ahol a mérkőzés előtt egy hatalmas drapéria fogadta a szurkolókat, amelyen a klub elbúcsúzott a kapitányától.

A kezdés előtt felsorakozó játékosok ugyancsak megtették ezt: 

miközben a szurkolók több ezer léggömböt eresztettek a magasba: 

Majd a 13. percben  - ez volt Astori mezszáma - az egyik kapu mögött kanyar borult teljesen lilába és rajzolódott ki a kapitány neve és a 13-as szám: 

A stadionban kilátogató hazai szurkolóknak a bánat mellett egy kis öröm is jutott, amikor a 24. percben egy szöglet után a brazil Vitor Hugo egy fejessel vezetést szerzett: 

Természetesen a kispadhoz szaladt, ahol egy Astori képével ellátott pólót emelt a magasba, amit aztán átadott az egyik ezdőnek, ő pedig tisztelgett az elhunyt csapattárs emléke előtt. 

A Fiorentinának még adódtak helyzetei, Matej Badelj még az utolsó percben is lőtt egy zúgó kapufát, az eredmény azonban már nem változott. Győzelmével a Fiorentina egy helyet előre lépve a 9., míg a Benevento lassan elkezdhet készülni a Serie B-re. A pugliai csapat 14 idegenbeli mérkőzést követően is szerzett pont nélkül kell, hogy hazainduljon.

Eredmény:
Fiorentina–Benevento 1-0 (1-0)
Bologna-Atalanta 0-1 (0-0)
Cagliari-Lazio 2-2 (1-1)
Crotone-Sampdoria 4-1 (3-0)
Juventus-Udinese 2-0 (1-0)
Sassuolo-SPAL 1-1 (1-1)
Genoa-AC Milan 0-1 (0-0)
Internazionale-Napoli 0-0
szombaton játszották:
Verona-Chievo 1-0 (0-0)
pénteken játszották:
AS Roma-Torino 3-0 (0-0)