Társoldalunk:

Ezúttal David Silva repítette a ManCityt

2018.03.12. 23:01

A Premier League 30. fordulójának zárómeccsén a listavezető Manchester City a Stoke otthonába látogatott és különösebb erőfeszítés nélkül győzött 2-0-ra, megerősítve vezető helyét a tabellán.

Pedig általában egy hideg, hétfő éjszakai kirándulás Stoke városába nem számít könnyű utazásnak, Guardiola csodacsapatának azonban ebben a szezonban nincs ellenfele. A City ezt sokadik alkalommal bizonyította, egy mintaszerű támadás végén David Silva már a 10. percben előnyhöz juttatta az éllovast.

A vezetés tudatában ha lehet, még magabiztosabban járatták a labdát a vendégek, csak a szerencse és a hazaiak kapusa, Butland akadályozta meg őket abban, hogy 45 perc után többgólos előnnyel menjenek az öltözőbe.

Szünet után sem változott a játék képe, sorra dolgozta ki a helyzeteket a City, Silva pedig az 50. percben megduplázta csapata és saját góljai számát.

A Stoke a folytatásban sem jutott el Ederson kapujáig, a manchesteriek pedig nem törték össze magukat az újabb találatért.

Győzelmével Guardiola alakulata visszaállította a városi rivális Uniteddel szemben a 16 pontos különbséget és már csak idő kérdése, mikor válik matematikailag is biztossá a klub történetének ötödik bajnoki címe.

Premier League, 30. forduló:
Stoke City-Manchester City 0-2 (0-1)
Bournemouth-Tottenham Hotspur 1-4 (1-1)
Arsenal-Watford 3-0 (1-0)
Chelsea-Crystal Palace 2-1 (2-0)
Everton-Brighton 2-0 (0-0)
Huddersfield Town-Swansea City 0-0
Newcastle United-Southampton 3-0 (2-0)
West Bromwich Albion-Leicester City 1-4 (1-1)
West Ham United-Burnley 0-3 (0-0)
Manchester United-FC Liverpool 2-1 (2-0)