Társoldalunk:

Busquets egyre jobbnak látja a Barcelona fiatal csillagát

2018.03.13. 18:46

Sergio Busquets úgy véli, Ousmane Dembélé egyre jobban érzi magát a Barcelona labdarúgócsapatánál, s az egész csapat bízik benne és a képességeiben.

"Biztos, hogy fokozatosan erősödik, lépésről lépésre halad előre, nem szabad rá nyomást helyezni" - mondta a katalán együttes egyik csapatkapitánya a Chelsea elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a húszéves futballista egyre jobban játszik.

"Ousmane olyan játékos, akiben megvan a képesség arra, hogy a különbséget jelentse bármelyik pillanatban, de még alkalmazkodási szakaszban van" - vélekedett a védekező középpályás, emlékeztetve rá, hogy a francia támadó sérülésből tért vissza, és kevés olyan fontosságú mérkőzést játszott, mint amilyen a nyolcaddöntős visszavágó lesz, amely 1-1-ről indul.

Sergio Busquets úgy véli, Ousmane Dembélé egyre jobban érzi magát a Barcelona labdarúgócsapatánálForrás: AFP/Lluis Gene

A nyáron a Borussia Dortmundtól 105 millió euróért igazolt futballista nehezen illeszkedett be a Barcelonába és többször sérült volt az elmúlt pár hónapban, a Málaga elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen viszont már láthatóan élvezte a játékot.

"Egyre jobbnak, egyre felszabadultabbnak látom" - mondta Busquets, aki szerint Dembélé lassan leküzdi azt a hátrányt, amely abból adódott, hogy új öltözőbe került, ahol idegen nyelven beszélnek hozzá, és újak a játékostársai.

"Úgy vélem, alkalmazkodni fog. Nyitott személyiség, fiatal, van benne küzdőszellem" - tette hozzá a 29 éves világ és Európa-bajnok.