Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában az éllovas Paris Saint-Germain - több mint 75 percet emberhátrányban játszva - 2-1-re legyőzte az Angers a Parc des Princes Stadionban.

A párizsiak már a 12. percben megadták a mérkőzés alaphangját. Thiago Silva remek kiugratását Kylian Mbappé futotta be, és kilenc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Ekkor úgy tűnt, jöhet a szokásos PSG-gála, azonban a 16. percben Thiago Motta megtaposta a vendégek védőjét, Romain Thomast, amiért azonnal megkapta a jogos piros lapját.

A 26. percben az emberhátrányban játszó PSG növelte az előnyét. Ismét Thiago Silva indította az akciót hátulról, a baloldalon elfutó Julian Draxler visszapasszolta a labdát Kylian Mbappénak, aki kilenc méterről a bal alsó sarokba belsőzött.

Kylian MBappé már 13 gólnál jár a Ligue 1 idei szezonjában Forrás: AFP/Franck Fife

A második játékrészben a Paris Saint-Germain tartotta az eredményt. Unai Emery vezetőedző lekapta az uruguayi gólgyárost, Edinson Cavanit, és az argentin szélsőt, Ángel Di Mariát is. A helyükre két védekező ember, Adrien Rabiot és Giovani Lo Celso érkezett.

A 75. percben a vendégek izgalmassá tették a hajrát.

Flavien Tait kiugratásával Karl Toko Ekambi került ziccerbe, egy hanyag pöccintéssel becsapta a kapujából kirontó Kevin Trappot.

A 85. percben lezárhatta volna a meccset a PSG. Kylian Mbappé lépett ki ziccerben, de a közeli lövése a jobb kapufán csattant, így meccsben maradt az Angers.

A 90. percben a vendégeknek óriási esélye volt az egyenlítésre.

A szépítőgólt szerző Ekambi került lövőhelyzetbe, de a PSG kapujába bekerülő Kevin Trapp meghálálta a bizalmat, és bravúrral hárított.

Győzelmével a Paris Saint-Germain 17 pont előnnyel vezeti a bajnokságot az egy meccsel kevesebbet játszó AS Monaco előtt, míg az Angers továbbra is a 14. helyen áll a Ligue 1-ben.

Ligue 1, 31. forduló
Paris Saint-Germain-Angers 2-1 (2-0)