Társoldalunk:

Birkózás, nyakszorongatás és alattomos taposás a magyar focimeccseken

2018.03.18. 10:46

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a szombati Debrecen-Mezőkövesd (2-3) magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnoki mérkőzésen. A vendégek játékosa, Tóth Bence és a debreceni Kinyik Ákos birkózott egyet az oldalvonalon. De a Ferencváros-Puskás Akadémia (3-1) találkozón is volt nem futballpályára illő jelenet Ezekiel Henty révén.

Debrecenben a találkozó 39. percében a tetőfokon volt a feszültség a Nagyerdei Stadionban, miután Tóth Bence odacsúszott Kinyik Ákosnak. A vendégek játékosa nehezményezte az esetet, majd egy kis birkózás után a mezőkövesdi támadó szorongatta meg az ellenfele nyakát.

A játékvezető végül mindkét játékosnak sárga lapot mutatott fel.

A Ferencváros-Puskás Akadémia összecsapás is hozott olyan jelenetet, amely nem futballpályára illő. A nigériai Ezekiel Hentyre nem a gólja miatt fognak emlékezni, sokkal inkább az alattomos, felesleges szabálytalansága miatt.

Ezekiel Henty csúnyán megtaposta Lovrencsics GergőtForrás: Dome Laszlo Balazs/Puskás Akadémia

A támadó ugyanis az 51. percben szándékosan megtaposta a földön fekvő ferencvárosi Lovrencsics Gergőt, ám Pintér Csaba játékvezető nem vette észre az esetet, így még csak sárga lapot sem kapott a kiállítást érő megmozdulásért.

Igaz, hogy az egész meccsen időzített bombaként játszó Henty csak összeszedett két sárgát a találkozón, így végül idő előtt mehetett zuhanyozni.