Társoldalunk:

Gulácsi Péterért sorban állnak a sztárcsapatok

2018.03.21. 08:07

A RB Leipzig és a magyar futballválogatott kapusa, Gulácsi Péter már a nyáron csapatot válthat, írja az ESPN. Az amerikai sportoldal úgy tudja, a 27 éves játékos kérői között ott van a Chelsea és az Atlético Madrid is. 

Gulácsi a Bundesligában rendre kiemelkedő teljesítményt nyújt, ráadásul ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is felhívta magára a figyelmet. A Chelsea és az Atlético Madrid viszont nyáron elveszítheti jelenlegi kapusát, előbbinél ugyanis Thibaut Courtois egyelőre nem hosszabbította meg szerződését és a pletykák szerint a Real Madrid és a Paris Saint-Germain kívánságlistáján is ott van, ráadásul Gulácsi a Liverpoolnál töltött öt éve miatt angol nevelésű játékosnak számítana. Az Atléticónál Jan Oblakot az Arsenal és szintén a PSG figyeli, az ő pótlására pedig a magyar kapust képzelik el a hírek szerint.

Gulácsi Pétert nem először boronálják össze európai topklubokkalForrás: Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

Német források alapján Gulácsi a legutóbbi, Bayern elleni bravúros győzelem után került fel ismét a topcsapatok radarjára, egyébként a Bundesliga jelenlegi legjobb kapusának tartják, aki 27 meccsen mindössze 35 gólt kapott.