A Liverpool legendája nem bánja, ha Szalah megdönti a rekordját

Salah
Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah celebrates scoring the fourth goal during the English Premier League football match between Liverpool and Watford at Anfield in Liverpool, north west England on March 17, 2018. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ian Rush, a Liverpool legendás labdarúgója nem bánja, ha Mohamed Szalah megdönti a gólrekordját, de az ő szemében a jó formában lévő utód igazi értékmérője a klubbal szerzett trófeák száma lesz.

Rush - aki 346 góllal a klub történetének legeredményesebb játékosa - elmondta: nem bánja, ha megdöntik a csúcsát, mert ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat jól teljesít.

"Talán az a különbség, hogy

- utalt az 56 éves walesi a Liverpool 1983/84-es idényére, amikor bajnokságot, Ligakupát, valamint a Bajnokok Ligája elődjének tekinthető Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert az angol együttessel.

Ian Rush szerint az igazi értékmérő a klubbal szerzett trófeák száma lesz Szalahnak Forrás: AFP/Peter Parks

A Liverpool a Premier League-ben 30 fordulót követően a harmadik helyen áll, és az ezüstéremért lehet csatában, miután nyolc fordulóval a zárás előtt az éllovas Manchester City jelentős előnyre tett szert riválisaival szemben. A BL negyeddöntőjében pedig pont a nagyszerű formában lévő Manchester Cityvel találkozik majd a Pool.

Rush kiemelte: remek dolognak tartja az egyéni sikereket, de

többre értékeli a csapatban elért diadalokat.

Szerinte Szalah-nak a jövőben erre kell koncentrálnia, bár a mostani szintet is nehéz lesz megtartania.

"A következő szezonban már mindenki őt figyeli majd, mert tudják:

- mondta Rush, aki 47 gólos rekordidényét követően 26, 30, illetve 40 találatig jutott a következő szezonjaiban.

Mohamed Szalah 41 tétmeccsen 36 találatot szerzett a Liverpoolban Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Az egyiptomi Szalah tavaly nyáron igazolt a klubhoz: a bajnokságban 30 mérkőzésen 28 gólnál tart, míg 41 tétmeccsen 36 találatot szerzett. A klub újoncai közül korábban még senki nem volt ilyen eredményes első liverpooli szezonjában.