Az UEFA megbüntette a PSG-t a Real elleni balhé miatt

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's supporters burn flares the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid on March 6, 2018, at the Parc des Princes stadium in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Szektorbezárásra büntette az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Paris Saint-Germaint, miután a csapat szurkolói miatt kétszer meg kellett szakítani a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést.

A szervezet tájékoztatása szerint a francia együttes következő európai kupamérkőzésén a stadion északi lelátóján nem tartózkodhat néző, s

a klub 43 ezer eurós (13,5 millió forintos) büntetést is köteles befizetni.

A BL-nyolcaddöntő március 6-i, párizsi visszavágóján a szünet után a PSG szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, emiatt Felix Brych német játékvezetőnek a 48., majd a 66. percben is meg kellett szakítania a játékot rövid időre.

A PSG szurkolói túlzásba vitték a hangulatkeltést a Real elleni visszavágón Forrás: AFP/Franck Fife

A fegyelmi bizottság egyéb rendezési hiányosság mellett azért is elmarasztalta a francia klubot, mert szurkolói a lelátóról lézerfénnyel keltettek zavart. Ugyanakkor a stadion biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos vizsgálatot büntetést nélkül zárta le, illetve megjegyzés nélkül hagyta a Real Madrid panaszát, miszerint PSG-szurkolók a találkozó előtti éjszaka a spanyolok szálláshelyének közelében petárdáztak.
A BL-nyolcaddöntőből a címvédő Real Madrid kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel jutott tovább, a párizsi visszavágón a Paris Saint-Germain 2-1-re kapott ki.