Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatott 6-1-re legyőzte az argentinokat világbajnoki felkészülési mérkőzésen a madridi Wanda Metropolitano Stadionban.

Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi hiába épült fel a combhajlítóizom-sérüléséből, még a kispadra sem ült le a spanyolok elleni csúcsrangadón.

Az argentinok meg is érezték a hiányát, mert már a 12. percben hátrányba kerültek a 2010-es világbajnok otthonában.

Marco Asensio gyönyörű körömpasszát követően Diego Costa lőtt jobb alsó sarokba.

A ziccernél az Atlético Madrid támadója és a Manchester United kapusa, Sergio Romero keményen összeütközött, aminek a következtében az argentin kapust a 22. percben le kellett a cserélni.

A 26. percben egy újabb madridi összjáték után növelték az előnyüket a spanyolok.

A Real Madrid szélsője, Sergio Asensio jobbról belőtt labdájára csapattársa, Isco érkezett lendületből és tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Az első félidő hajrájában szépítettek az argentinok. Egy baloldali szögletet követően a Manchester City védője, Nicolas Otamendi fejelt a jobb alsó sarokba.

Az 52. percben újra visszaállt a kétgólos különbség. Andrés Iniesta ugratta ki a csereként érkező Iago Aspast, aki megtolta a labdát a kivetődő Willy Caballero mellett, azonban kisodródott, így kapura lövés helyett visszapasszolt Iscónak, aki higgadtan a rövid alsó sarokba belsőzött.

Két perccel később a spanyolok végképp eldöntötték a mérkőzést.

Aspas tört volna be a büntetőterületre, de szerelni tudták, a labda azonban Thiago Alcántarához pattant, aki nyolc méterről, állítás nélkül a jobb alsó sarokba tüzelt.

Az előző vb-ezüstérmes teljesen szétesett.

A 73. percben David De Gea kirúgása után Iago Aspas került ziccerbe,

higgadtan megtolta a labdát Cabellero mellett, majd az üres kapuba gurított.

A gólesőnek azonban nem volt vége.

Két perccel később egy argentin labdavesztést követően Aspas iramodott meg a kapu felé, majd a tizenhatoson belül Iscóhoz játszott, aki egy pattanás után, tizenhárom méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A mérkőzést vezető Anthony Taylor három másodperccel előbb fújta le az összecsapást, ugyanis az argentinok teljesen elvesztették a fejüket, és az utolsó pillanatokban több kőkemény belépővel jelentkeztek.

Az argentin válogatott története egyik legnagyobb pofonjába szaladt bele. Harmadszor szenvedett 6-1-s vereséget.

Felkészülési mérkőzés
Spanyolország-Argentína 6-1 (2-1)
Madrid, Wanda Metropolitano Stadion
Játékvezető: Anthony Taylor (angol)
Spanyolország: De Gea – Carvajal, Piqué (Azpilicueta, 72.), Ramos, Jordi Alba – Koke, Alcántara (Parejo 82.), Iniesta (Saúl, 56.) Isco (Lucas Vázquez, 77.), Asensio – Diego Costa (Aspas, 46.). Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui
Argentína: Romero (Caballero, 23.) – Bustos (Mercado, 62.), Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano (Pavón 58.), Banega (Pérez, 62.) – Lo Celso, Meza, Biglia – Higuaín (Martínez 61.) Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerzők: Diego Costa (12.), Isco (27., 52., 75.), T. Alcántara (55.) Aspas (73.), ill. Otamendi (39.)
Sárga lap: Tagliafico (68.), Isco (68.), Meza (81.), Rojo (87.), C. Pavón