Eldőlt, mikor tér vissza Rafael Nadal

2018 Australia Open - Day 5 AUSTRALIA Tennis tournament January Melbourne Rafael Nadal 2018 Damir Dzumhur 2018 Australia Open
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 19: Rafael Nadal of Spain in action against Damir Dzumhur (not seen) of Bosnia and Herzegovina during the fifth day of 2018 Australia Open in Melbourne, Australia on January 19, 2018. Recep Sakar / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A hétfőtől újra világelső Rafael Nadal jövő hétvégén a tenisz Davis Kupa negyeddöntőjében versenyez újra.

Sergi Bruguera spanyol kapitány kedden közölte, hogy a 16-szoros Grand Slam-győztes játékos mellett Pablo Carreno Bustára, Roberto Bautista Agutra, David Ferrerre és Feliciano Lópezre számít Valenciában a német csapat ellen.

A 31 éves Nadal legutóbb januárban, az ausztrál nyílt bajnokság negyeddöntőjében játszott, de combproblémák miatt az ötödik szettben feladta a Marin Cilic elleni meccset. Később az acapulcói, az Indian Wells-i és a miami tornától is visszalépett.

A mallorcai sztár - aki 2016 szeptembere után szerepel ismét a DK-ban - hétfőn átveszi a világelső pozíciót nagy ellenlábasától, Roger Federertől. A salakos szezonban ugyanakkor rengeteg pontot kell majd megvédenie, mivel tavaly Monte-Carlóban, Barcelonában, Madridban, valamint a Roland Garroson is győzött. Federer a tavalyihoz hasonlóan és idei salakidényt is kihagyja.