Messi nem bírta végignézni a vergődő argentinokat

Messi
Argentina's forward Lionel Messi (R) reacts during a friendly football match between Spain and Argentina at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid on March 27, 2018. Messi was left out of Argentina's squad. He had been feeling pain in his hamstring and despite coach Jorge Sampaoli insisting the striker was fit, he did not even make the bench at the Wanda Metropolitano in Madrid. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatott óriási meglepetésre kedden este feltörölte a padlót Argentínával, a triplázó Isco vezérletével 6-1-re ütötte ki a dél-amerikaiakat. Lionel Messi és több klasszis ugyan kihagyta a találkozót, a megalázó vereségre azonban ez sem lehet mentség, az argentin sajtó nem is kímélte Jorge Sampaoli csapatát.

Messi, Agüero, Dybala, Di Maria, Pastore, Icardi - csak néhány név azok közül, akik nem léptek pályára kedden este a madridi Wanda Metropolitano Stadionban, ezzel együtt a 6-1-es kiütés semmivel sem magyarázható. Már csak azért sem, mert az argentinok ezzel beállították legnagyobb különbségű vereségüket: 1958-ban Csehszlovákia, 2009-ben Bolívia mért hasonló csapást az Albicelestére.

Az argentin lapok nem kímélték nemzeti tizenegyüket, hangzatos címekkel jelentek meg a szerdai újságok, nem éppen a barátságos fajtából. Megalázónak és elfogadhatatlannak tartják a vereséget. Főként a védelmet bírálták, külön kiemelve Mascherano, Biglia és Banega hibáit.

Igazi arcon csapás volt ez a számunkra néhány hónappal a vilgábajnokság előtt

- írta a La Cronica, majd hozzátette, Messi nélkül nincs esélye a válogatottnak, hogy a topcsapatokkal felvegye a versenyt.

És ha már az ötszörös aranylabdás szóba került, a Barca klasszisa a díszpáholyból figyelte az eseményeket, viszont nem sokkal a spanyolok hatodik gólja után a jelek szerint betelt nála a pohár.

Az argentinok edzője, Jorge Sampaoli önkritikus volt a mérkőzés után.

Mindenképpen tanulnunk kell belőle, hogy a világbajnokságon ne fordulhasson elő hasonló. Akkora különbség egyébként nem volt a csapatok között, mint azt a végeredmény mutatja.

Kollégája, Julen Lopetegui érthetően boldogabb volt, de ő is óvatosságra intett.

"Nagyszerűen játszottunk és fantasztikus győzelmet arattunk, egyenként köszöntem meg a játékosoknak a teljesítményüket.

Ettől függetlenül komoly jelentősége nincs a sikerünknek, ugyanúgy 0 ponttal vágunk majd neki a vb-nek mint a többi 31 ország."

A meccs hőse, a triplázó Isco úgy érzi, a válogatottnál megkapja azt a fajta töretlen bizalmat, amit klubjában nem.

Isco a válogatottban érzi a bizalmat, Argentína ellen mesterhárassal hálálta meg Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

"Sajnos a Real Madridnál nem érzem azt a fajta bizalmat, amire egy játékosnak szüksége lenne és nem is igazán tudom, hogy mit kellene tennem ahhoz, hogy ez megváltozzon. De lehet, hogy velem van a baj.

A válogatottnál teljesen más a helyzet, itt tudom, hogy maximálisan számítanak rám és ez a teljesítményemen is meglátszik.

Büszke vagyok a csapatra, mert annak ellenére, hogy ekkora különbséggel nyertünk, nehéz meccs volt, nagyon agresszívak voltak az argentinok. Ez a siker nagy lökést adhat a számunkra."