Vágólapra másolva!
A magyar U17-es fiú labdarúgó-válogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-0-ra kikapott Izrael csapatától és nem jutott ki a májusi angliai korosztályos Európa-bajnokságra.

A Szélesi Zoltán által irányított magyar csapat a Szlovénia elleni iksz (1-1) és a Románia elleni biztos siker (2-0) után azzal az Izraellel találkozott, amelyik Romániát 5-1-re elkalapálta, Szlovéniától viszont ugyanilyen simán kapott ki 3-0-ra.

A tét nem volt kicsi, hiszen mi egy döntetlennel, Izrael pedig egy győzelemmel biztosíthatja a helyét a május 4-20. között angliai korosztályos Eb-n.

Ennek megfelelően kevés helyzettel és sok rontással kezdődött a mérkőzés, az első kisebb helyzetekre a félidő közepéig kellett várni, de sok izgulnivalónk ekkor sem akadt. Szakzsargonnal élve: egyenlő erők küzdelmét láthattuk.

A 20. percben aztán kicsit erősebben szorítottuk meg a szék karfáját, amikor a behátráló Vida Kristóf mellett jól adott középre a vendégek szélsője, azonban a pörgetés elgurult a jobb kapufa mellett. Egy perccel később pedig a játékvezető állított meg lesen egy izraeli akicót - tévésen, bár tegyük hozzá, az akciót lezáró lövést Ásványi Balázs védte.

Az első, kapu felé - de nem kapura - tartó magyar lövésre a 29. percig kellett várni.

Bár elvileg nem a biztos kijutást jelentő döntetlenre játszottunk, a mérkőzés képe mégis ezt mutatta:

a saját térfelünkre visszahúzódva engedtük, hogy az izraeliek irányítsanak, és, ha a 38. percben Biton nem jön zavarba, attól, hogy üresen fejelhet a kaputól nyolc méterre, akkor nagy bajban lettünk volna. Beke Péter lövése, pillanatokkal a lefújás előtt, végre munkát adott Keouf kapusnak.

Nem volt ok az örömre a lefújás után Forrás: MLSZ

A második félidő rémálomszerűen indult: egy - maradjunk annyiban - mérsékelten veszélyes beadásba Vida Kristóf nyúlt bele szerencsétlenül a magyar öt és felesen, a labda pedig akadálytalanul gurult a döbbent Ásványi tekintetétől kísérve a kapuba.

Azt reméltük, hogy a gól felrázza a mieinket, de továbbra is nagyon nehezen találtuk az utat az izraeli kapu felé, és nem is tudtunk igazán kidolgozni, miközben

a vendégek egyszer szétlőtték a keresztlécet, azaz még nekünk volt szerencsénk.

A négyperces ráadás felénél óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, Papp Marcell lövését nem tudta kiütni Keouf, azonban egy izraeli védő kivágta a gólvonalra pattanó labdát, a következő percben megítélt szabadrúgást pedig a kapus kezébe csavartuk. Ezzel vége is lett a meccsnek, Izrael jutott ki az Európa-bajnokságra.

Az Európa-bajnokság mezőnye:
csoportgyőztesek: Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Írország, Norvégia, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovénia
a hét legjobb csoportmásodik: Belgium, Dánia, Németország, Izrael, Olaszország, Portugália, Spanyolország