Ezt a két utasítást kapta Messi, mielőtt beállt megmenteni a Barcát

Messi
SEVILLE; SPAIN - MARCH 31: Lionel Messi of FC Barcelona in action during the La Liga match between Sevilla FC and FC Barcelona at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on March 31; 2018 in Seville. Photo Cristobal Duenas / SpainDPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Ernesto Valverde nagyon szerette volna elkerülni, hogy pályára küldje Lionel Messit a Sevilla ellen, de a kétgólos hátrányban lévő Barcelonának szüksége volt rá. Az argentin az utolsó félórára állt be, és úgyis megmentette csapatát, hogy meg lett neki mondva: ne erőltesse a futást.

Messi a válogatott szünet előtt szedett össze egy kisebb sérülést, ami miatt kihagyta az argentinok felkészülési mérkőzéseit. A hét második felében viszont már részben a Barcával edzett, ezért Valverde nevezte is őt a Sevilla elleni keretbe. De a kezdőbe nem.

– mondta a spanyol edző.

Messi csereként állt be a Sevilla ellen Forrás: DPPI/Cristobal Duenas

A Sevilla azonban 50 percnyi játék után 2–0-ra vezetett, így nem volt mese, Messinek jönnie kellett. Az AS spanyol napilap szerint beállása előtt két utasítást kapott:

1) ne erőltesse a hosszú sprinteket, 2) kerülje a gyors ritmusváltásokat.

A többit tudjuk: a Barca 54 másodperc alatt két gólt rúgott, és ikszre mentette a meccset. A másodikat épp Messi szerezte. Azt már csak Guillem Balague spanyol újságíró teszi hozzá, hogy ha megnézzük, a két gól között, abban az 54 másodpercben, Messi csak sétált.