A Chelsea-nél is Allegri tehet rendet Conte után

Allegri
Massimiliano Allegri, head coach of Juventus FC, before the second leg of the semi-final of the Italian Cup football match between Juventus FC and Atalanta BC on 28 February 2018 at Allianz Stadium in Turin, Italy. Juventus won 1-0 at Atalanta and entered the Italian Cup final. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint ahogyan anno 2014-ben Torinóban, úgy most nyáron Londonban is Massimiliano Allegri válthatja Antonio Contét a kispadon. 

A Juve menedzsere állítólag már közölte a vezetőséggel, hogy nyáron távozni akar, de nem Olaszországban, hanem Angliában képzeli el a jövőjét - hónapok óta tanulja is a nyelvet.

Első körben az Arsenalt emlegették Allegrivel kapcsolatban, ám szinte biztosra vehető, hogy Antonio Conte a nyáron távozik a Chelsea-től, London kék fele pedig vonzóbb lehet a számára, már csak azért is, mert a csapat tulajdonosa, Roman Abramovics nagy rajongója.

Torino után Londonban is Allegri tehet rendet Antonio Conte után Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Még újabb négy-öt évet tervezek klubszinten dolgozni, de mindenképpen Olaszországon kívül. Utána viszont szívesen irányítanék egy nemzeti csapatot szövetségi kapitányként - nyilatkozta Allegri a minap a Daily Telegraphnak.

A jelenleg 50 éves szakember 2014-ben éppen Antonio Contét váltotta a Juve kispadján, azóta három bajnoki címet, három olasz kupát és egy olasz szuperkupát nyert az egyeüttessel, a 2014/15-ös, illetve a 2016/17-es szezonban pedig a Bajnokok Ligája döntőjéig vezette a csapatot.