Betelt a pohár: az elnök elküldte a játékosokat

Evangelos Marinakis
(FILES) This file photo taken on September 17, 2013 in Piraeus shows Evangelos Marinakis, the president of reigning champions Olympiakos, the club from the port of Piraeus. Olympiakos president Evangelos Marinakis fined the team 400,000 euros ($490,000) on April 2, 2018 and ordered the club's under-performing players to go on holiday until the end of the season. Marinakis, who also owns English second-division side Nottingham Forest, was angry at Sunday's 1-1 draw at Levadiakos that left the defending Greek league champions in third place. / AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI
Vágólapra másolva!
A gyenge eredmények miatt a szezon hátralévő részére szabadságolta csapata játékosait az Olimpiakosz labdarúgóklubjának elnöke, Evangelosz Marinakisz.

A görög média beszámolója szerint az egyesület vezetője emellett 400 ezer eurós büntetést is kiszabott a futballistákra.

"A nulláról fogom újjáépíteni az Olimpiakoszt, amely olyan csapat lesz, amilyenről mindannyian álmodunk. A szurkolókkal együtt túl sokáig toleráltunk benneteket. Mától szabadságra mentek" - mondta hétfőn a játékosoknak az 50 éves Marinakisz, aki állítólag azzal is megvádolta a labdarúgókat, hogy többet törődnek a szép házukkal és az autójukkal, mint a csapattal.

Az Olimpiakosz elnökénél, Evangelos Marinakisnál betelt a pohár Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

A klubelnök dühös reakcióját a vasárnapi, Levadiakosz elleni 1-1-es döntetlen váltotta ki, ezért a gyenge eredményért 200 ezres büntetést kaptak a játékosok, a bírság másik fele a március eleji, Panathinaikosz elleni, ugyancsak 1-1-es döntetlenért járt.

A szezon hátralévő négy fordulójában fiatal futballistákat akar pályára küldeni Marinakisz, aki az angol másodosztályú Nottingham Forest tulajdonosa is. Az Olimpiakosz címvédőként jelenleg a harmadik a görög élvonal tabelláján, hátránya három pont az éllovas AEK Athénnel és egy a második PAOK-kel szemben.