Hosszabbított Dárdai csapatának alapembere

Hertha BSC vs Werder Bremen Bundesliga FOOTBALL soccer
Berlin's head coach Pal Dardai shakes hands with his goalkeeper Rune Jarstein after the German Bundesliga football match between Hertha BSC and Werder Bremen at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, 10 December 2016. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Annegret Hilse/dpa
Vágólapra másolva!
A Herthát irányító Dárdai Pál által a Bundesliga egyik legjobb kapusának tartott Rune Jarstein meghosszabbította 2019-ben lejáró szerződését a fővárosi klubbal.

Ezt Michael Preetz, a Hertha klubigazgatója jelentette be, azt viszont nem árulta el, hogy az 51-szeres norvég válogatott új szerződése pontosan meddig szól.

Jarstein, ahogy arról a klub honlapján megjelent közlemény beszámol, 2014 januárjában érkezett Berlinbe a norvég Viking csapatától, és kétszer is meg kellett küzdenie a kezdőcsapatba kerülésért. 2015 szeptemberében szorította ki végleg Thomas Kraftot, miután a német kapus sérülését követően kirobbanthatatlanná vált a Hertha kapujából.

A klub honlapján megjegyzik, hogy a csapat edzője, Dárdai Pál éppen a napokban nevezte Jarsteint a német bajnokság egyik legjobb kapusának, ahogy azt is, hogy elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a fővárosiaké a Bundesliga egyik legjobb védelme, amelyik mindössze kilenc gólt kapott 2018-ban.