Társoldalunk:

A Chelsea feljelenti a Barcelonát az UEFA-nál

2018.04.13. 21:24

A Chelsea hivatalos panasszal fordul az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) a szurkolóival szemben tanúsított brutális fellépés miatt a Barcelona elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő spanyolországi találkozóján.

Az angol klub már a 3-0-s katalán győzelemmel (összesítésben 4-1-gyel a Barcelona jutott a negyeddöntőbe) végződő találkozót követően jelezte, hogy lépéseket fog tenni, miután több angol szurkolóval szemben is indokolatlanul keményen intézkedtek a stadion biztonsági emberei.

A Chelsea a mérkőzés után azt kérte a szurkolóktól, hogy tájékoztassák a klubot a velük történtekről, és a klub szerint mostanra "nagy számban kaptak észrevételeket a hiányos rendezésről, a biztonsági emberek és a rendőrök brutalitásáról, valamint az általánosságban nem biztonságos körülményekről".

Az angol klub állítása szerint több szurkolójuk is komolyabban megsérült a találkozót követő incidensekben.

A Chelsea szurkolóit tömörítő Chelsea Supporters' Trust vezetője jelezte, számítanak a klub támogatására, és bíznak benne, hogy "történik valami az ügyben". A londoni klub leszögezte: "Nagyon komolyan vesszük az esetet, és szorosan együttműködünk a szurkolókkal, gyűjtjük a bizonyítékokat és támogatjuk őket."