Vágólapra másolva!
Az Eintracht Frankfurt labdarúgóklub vezetőségét rendkívül bosszantja, hogy vezetőedzője, Niko Kovac szerződtetését már pénteken bejelentette a Bayern München.

- nyilatkozta Fredi Bobic sportigazgató, aki hozzátette, a Bayer Leverkusennel játszanak a bajnokságban, majd a Schalke 04 lesz az ellenfelük a kupában, ezért nyugalomra lenne szükségük, most viszont az edzőkérdésről kell beszélniük.

"Az a tény, hogy az információ kiszivárgott - és nem Frankfurtból - bosszantó, szakszerűtlen és tiszteletlen. Mi nem így dolgozunk".

Fredi Bobic szerint a Bayern Münchennél nincsenek tekintettel a Frankfurt helyzetére Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Niko Kovac elárulta, csütörtökön vették fel vele a kapcsolatot a müncheniek, és még aznap megkapta a szerződésajánlatot is.

Pénteken Hasan Salihamidzic, a bajor klub sportigazgatója közölte, a Frankfurtból érkező tréner követi Jupp Heynckest a vezetőedzői poszton, s három évre kötelezi el magát.

A sportvezető megerősítette, hogy a horvát tréner élt a jövő nyárig szóló szerződésének egyik záradékával, miszerint elszegődhet korábbi klubjához. A lelépési díja 2,2 millió euró volt.

A 72 éves Heynckes októberben "ugrott be" a menesztett Carlo Ancelotti helyére, de már akkor közölte, hogy a szezont követően befejezi edzői pályafutását. A veterán sikerkovács 2013-ban triplázott - bajnoki cím, kupadiadal, Bajnokok Ligája-győzelem - a Münchennel, idén csapata már megszerezte a Bundesliga-elsőséget, míg a kupában és a BL-ben elődöntőbe jutott.

Niko Kovac nem gondolkodott sokat a Bayern München ajánlatán Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

A 83-szoros válogatott Kovac 2001 és 2003 között erősítette a bajorokat, és 34 meccsen háromszor volt eredményes. A Bayernnel bajnoki címet és kupaelsőséget szerzett, emellett megnyerte a világkupát is.

Edzőként két évig volt hazájában szövetségi kapitány, majd 2016-ban ült le a frankfurti kispadra, és sikeresen benntartotta, azután tavaly a kupadöntőbe vezette a csapatot.

Korábban úgy hírlett, hogy Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann is esélyes a posztra, ám sajtóhírek szerint előbbi a Paris Saint-Germaint választotta, utóbbi pedig marad Hoffenheimben.