Társoldalunk:

Katar is ott lesz a Copa Americán

2018.04.13. 11:24

A 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar labdarúgó-válogatottja is meghívást kapott a 2019-es Copa Americára.

Az invitálást Hamad bin Kalifa bin Ahmad al-Tani, az ázsiai ország szövetségének elnöke fogadta el a dél-amerikai konföderáció, a CONMEBOL kongresszusán, Argentínában.
A dél-amerikai szövetségnek tíz tagországa van, így mindig gondot jelent, hogy hány résztvevővel bonyolítsák le a tornát. A 2016-os centenáriumi Copa Americán 16 csapat indult - a korábbi 12 helyett - és ugyanennyi résztvevője lesz a jövő évinek is. Az már eldőlt, hogy a tíz kontinentális együttes mellett meghívottként Mexikó, az Egyesült Államok, Japán, Kína és Katar válogatottja vesz részt, egy hely pedig még kiadó. 

Vajon lesz-e okuk a katariaknak az örömre a Copán?Forrás: AFP/Yasser Al-Zayyat

A 2019-es tornának Brazília ad otthont júniusban és júliusban. Eredetileg a 2015-ös Copának lett volna a házigazdája, de a 2014-es világbajnokság, az azt megelőző 2013-as Konföderációs Kupa és a 2016-os olimpia miatt lemondott erről, illetve cserélt Chilével.
A Copa Americát 2020-ban is megrendezik majd, és onnantól páros években bonyolítják le, de már a Közép- és Észak-Amerikát magába foglaló CONCACAF-fal közös szervezésben. Az első házigazda az Egyesült Államok lesz.