Társoldalunk:

Könnyed Liverpool-siker, Szalah halmozza a rekordokat

2018.04.14. 20:25

A Premier League 34. fordulójában a bajnokságban 3. Liverpool a 11. helyen álló Bournemouth-t fogadta. A hazai együttes végig kontrollálta a mérkőzést, amelyet végül Sandio Mané, Mohamed Szalah és Roberto Firmino góljaival 3-0-ra megnyert. Az egyiptomi egyébként saját találatával több rekordot is megdöntött.

A mérkőzés előtt a szurkolók és a csapat együtt emlékezett meg a 29 évvel ezelőtti Hillsborough-tragédiáról.

Már a 7. percben megszerezte a vezetést a Liverpool. Henderson beadását Mané bólintotta kapura, ezt Begovic bravúrral védte, a kipattanónál a szenegáli csatár eszmélt először és bepasszolta a szinte üres kapuba.

Ugyan a továbbiakban is hatalmas fölényben játszott a hazai együttes, több gólt már nem sikerült szereznie a félidőben.

A 68. percben Trent Alexander-Arnold mesteri íveléssel találta meg Mohamed Szalaht a tizenhatoson belül, az egyiptomi csatár kivételesen fejjel volt eredményes. Ez volt a 40. gólja a szezonban, ennyire a 'Pool történetében korábban csak Roger Hunt és Ian Rush volt képes. Ráadásul ő az első afrikai, aki eljutott 30 gólig egy PL-szezonban, valamint az első játékos, aki 22 különböző meccsen volt eredményes.

A rendes játékidő utolsó percében a csatártrió harmadik tagja, Roberto Firmino is betalált egy okos lövéssel, ezzel alakult ki a 3-0-s végeredmény.