Társoldalunk:

Kevés izgalom, még kevesebb gól a római derbin

2018.04.15. 22:49

Gól nélküli döntetlennel ért véget a római derbi, azaz a Lazio és az AS Roma mérkőzése a Serie A 30. fordulójának vasárnapi záró mérkőzése.

Hiú remény volt öldöklő iramot várni azt követően, hogy a Roma kedden még a Bajnokok Ligájában, míg a Lazio csütörtökön az Európa-ligában lépett pályára. Az is várható volt, hogy a Roma az ünneplés, a Lazio pedig a csalódottság miatt nem lesz csúcsformában, de az első 45 perc minden várakozást alul múlt. Parolo két kísérletén az egyik, és Bruno Peres próbálkozásán - ami ugyan a kapufa tövéről jött ki - kívül semmi nem történt.

A második félidő sem volt sokkal mozgalmasabb, egészen a 80. percig kellett várni, hogy élet költözzön a mérkőzésbe. Akkor a Lazio román védője, Radu rántotta le a kapu felé igyekvő Cengiz Ündert, amiért megkapta a második sárga lapját. Eusebio Di Francesco azonnal be is küldte Stephan El Shaarawyt, a megfogyatkozott Lazio pedig elkezdett helyzeteket kidolgozni, melyek közül a legnagyobbat a montenegrói Adam Marusic hagyta ki.

A Roma a három perces ráadásra tartogatta a puskaport: Strakosha kapusnak előbb Dzeko fejesénél kellett kitornáznia a labdát jobb kapufa mellől, majd a bosnyák következő fejese a lécről jött vissza. Zárszóként Szergej Milinkovics-Szavics vette célba a Roma kapuját a saját térfeléről, de csak ijesztgetett, gól nem született.

Serie A, 32. forduló:
Lazio-Roma 0-0
Juventus-Sampdoria 3-0 (1-0)
Sassuolo-Benevento 2-2 (1-1)
Bologna-Verona 2-0 (1-0)
AC Milan-Napoli 0-0
Fiorentina-SPAL 0-0

szombaton játszották:
Atalanta-Internazionale 0-0
Genoa-Crotone 1-0 (1-0)
Chievo-Torino 0-0
Cagliari-Udinese 2-1 (1-1)