Társoldalunk:

Kórházat és iskolát építtet szülővárosában a sztárfocista

2018.04.17. 15:59

Az idei évben rekordot rekordra halmozó Mohamed Salahról azt már mindenki tudjak, micsoda kivételes képességű futballista, a napokban azonban emberi nagyságáról is tanubizpnyságot tett. Mint kiderült, az egyiptomi játékos szülővárosában, Nagrigban iskolát és kórházat építtet.

A 25 esztendős támadónak bőven van mit a tejbe aprítania, hiszen hetente 90 ezer fontot tesz zsebre - valamivel több, mint 32 millió forintot -, a The Sun két újságírója pedig kiderítette, hogy mire megy el a fizetés egy része.

Mohamed Salah nem felejtette el honnan jött, a mai napig támogatja szülővárosátForrás: AFP/Paul Ellis

Elutaztak ugyanis Salah egyiptomi szülővárosába, a Kairótól nagyjából 130 kilométerre fekvő Nagrigba, ahol kiderült, hogy a csatár felajánlásainak köszönhetően iskolát és kórházat építenek.

Ahogyan a helyiek elmondták, nem csak azért büszkék a támadóra, mert remek futballista, hanem mert remek ember is és sosem felejti el honnan indult a karrierje.

Az első mentőállomást is neki köszönhetően alakították ki a városban, ahová a legmodernebb eszközöket is beszerezték, de rengeteg szegény családot támogat alapítványán keresztül.

Nagrigban már beceneve is van a Premier League góllövőlisját vezető játékosnak: "happiness maker", vagyis a "boldoggá tévő"