Nagyon közel került első kupadöntőjéhez a Puskás Akadémia

Felcsút, 2018. április 18. A gólszerző Antonio Perosevic (k), a Felcsút játékosa ünnepel a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, az Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. április 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia hazai pályán 4-0-ra legyőzte a DVSC-t a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A felcsútiak az első félidőben lőttek három gólt, a Loki pedig Kinyik kiállítása után reménytelen helyzetbe került, és minimális eséllyel várhatja a visszavágót.

Még jóformán el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a hazai csapat máris megszerezte a vezetést. Egy beadás után érkező közeli fejest Kosicky kapus bravúrral ugyan védett, azonban pont a jó helyen álló Ezekiel Henty elé ütötte a labdát, a nigériai támadó pedig higgadtan a Loki kapujába passzolta a labdát.

A gól nem fogta meg a Debrecent, inkább felpaprikázta a harci kedvüket, és átvették a játék irányítását. Azonban sem Varga Kevin, sem a Ferencváros elleni hétvégi bajnokin élete gólját szerző Könyves Norbert sem tudta zavarba hozni Hegedűs Lajost. Zavarba jött viszont a Loki védelme, a 31. percben egy eladott labdával Henty iramodott meg, Szatmárinak nem volt esélye utolérni, Kosickynak pedig hárítani, és máris 2-0 volt az állás.

Felcsút, 2018. április 18. A felcsúti Antonio Perosevic (b) gólt lő a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, az Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. április 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

És itt nemhogy véget értek a DVSC megpróbáltatásai, de még hátra volt a legrosszabb periódus: a 42. percben Perosevic lépett ki egy indítással, Kinyik csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért azonnal

megkapta a piros lapot, a megítélt szabadrúgást pedig a sértetett tekerte 23 méterről a kapu bal oldalába.

Az ismétlésből ugyanakkor jól látszott, hogy Perosevic a felkarjával tette maga elé a labdát, amikor a kapu felé indult.

A szünetre így a sokkal jobban játszó hazaiak magabiztos vezetéssel, ráadásul emberelőnyben vonulhattak le. A második félidőre a megsérülő Könyves már nem tudott kijönni, ami ugyancsak nem növelte a vendégek esélyeit. Akik azért próbálkoztak becsülettel, de Sósnak az öt és feles sarkáról a kapu fölé vágott labdáján kívül nem igen volt komoly sanszuk a szépítésre.

Felcsút, 2018. április 18. A felcsúti Isoken Ezekiel Henty (b) és a debreceni Mészáros Norbert a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, az Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. április 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szinte törvényszerű volt ezek után, hogy a takarékos üzemmódban focizó, láthatóan csak a kontrákra berendezkedő PAFC szerez gólt, és így is történt, a 80. percben Molnár Gábor ugratta ki remek passzal Kenezevicet, aki elvitte a labdát Kosicky mellett majd a kapuba gurított. A 4-0 pedig már kiütés volt és vélhetően el is döntötte a párharcot.

A hajrában még Szakály Péter is pályára lépett, első ízben a Loki ellen a PAFC színeiben

Eredmény,
Magyar Kupa elődöntő:
Puskás Akadémia FC – DVSC TEVA 4-0 (3-0)
gól: Henty 2, 31., Perosevic 43., Knezevic 80.

Kedden játszották:
Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)