Conte: évekig tarthat a City dominanciája a PL-ben

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - MANCHESTER CITY v CHELSEA ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CHELSEA CITY ENGLAND FOOT FOOTBALL league MANCHESTER PREMIER Soccer SPORT
Manchester City manager Pep Guardiola shakes hands with counterpart Antonio Conte of Chelsea ahead of the Premier League match between Manchester City and Chelsea played at the Etihad Stadium, Manchester, England, on December 3, 2016 - Photo Matt West / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Antonio Conte, a Chelsea vezetőedzője szerint a bajnok Manchester City évekig uralhatja az angol futballt.

"A Manchester City olyan klub, amely folytathatja a domináns szerepet és a győzelmeket, nem csak Angliában, de a Bajnokok Ligájában is harcolhat az elsőségért" - nyilatkozta az olasz tréner.
Hozzátette, nagyon erős egyesület, és jó játékosokból álló remek csapat a riválisuk, amely további fejlődés előtt áll.

Conte szerint Guardiola és a City nem csak az angol, de az európai futballt is dominálhatja Forrás: DPPI/Matt West

A City bajnoki címe vasárnap vált biztossá, amikor a Manchester United hazai pályán meglepetésre 1-0-ra kikapott a sereghajtó West Bromwich Albiontól a Premier League 34. fordulójában.

A Chelsea továbbra is a BL-csoportkörbe jutást jelentő negyedik helyért harcol. Hátránya 33 meccs után nyolc pont a Tottenham Hotspur csapatával szemben, amely azonban már 34 mérkőzést játszott.
Conte elismerte, hogy nem ők a versenyfutás esélyei, de felszólította a játékosait, hogy harcoljanak, amíg matematikailag van lehetőségük a negyedik helyre.