Társoldalunk:

Nem kegyelmezett a nemzetközi Sportdöntőbíróság Florent Maloudának

2018.04.19. 17:50

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta a korábbi francia válogatott Florent Malouda kétmeccses eltiltását, amit az észak- és közép-amerikai, illetve a karibi országok futballszövetségeit tömörítő CONCACAF szabott ki.

A 37 éves támadó középpályásnak azért kell bűnhődnie, mert a tavaly nyári Arany Kupán jogosulatlanul lépett pályára szülőhazája, Francia Guyana válogatottjában.

A CAS állásfoglalása szerint Malouda annak ellenére játszott a Honduras elleni, július 11-i összecsapáson, hogy az illetékesek közölték vele, ezt nem teheti meg. A gól nélküli döntetlennel zárult mérkőzést emiatt később Honduras 3-0-s győzelmével írták jóvá.

Florent Malouda korábban a Chelsea-ben is megfordultForrás: AFP/Glyn Kirk

A Francia Guyana-i futballvezetés azért reménykedett abban, hogy szerepeltetheti a tornán a 80-szoros francia válogatott Maloudát, mert bár az ország tagja a CONCACAF-nak, a nemzetközi szövetségnek (FIFA) nem, így a labdarúgó - felkészülési mérkőzéseken - szerepelhetett korábban a karibi csapatban is.

A CONCACAF a tornát megelőzően bejelentette, hogy a FIFA szabályzatát alkalmazza - azaz egyetlen játékos sem szerepelhet két válogatottban -, mivel az Arany Kupa győztese szerepel a FIFA által szervezett Konföderációs Kupán.