Ennél balszerencsésebben aligha lehet elveszíteni egy meccset

Sporting CP v FC Porto - Portuguese Cup 2018 Pedro Fiuza PHOTO Portugal Lisboa Lisbon Portuguese League FOOTBALL MATCH FCP Porto STADIUM soccer Cup SEMIFINAL second LEG Sporting SCP
Porto's players react during the penalty shootout during the Portugal Cup semifinal second leg football match Sporting CP vs FC Porto at the Alvalade stadium in Lisbon on April 18, 2018. ( Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az FC Porto a lisszaboni Sporting otthonában tizenegyesekkel szenvedett vereséget a Portugál Kupa elődöntőjében. Az odáig vezető út azonban nem volt éppen mindennapos.

Az FC Porto vasárnap még ünnepelt Lisszabonban, miután egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Benficát, és ezzel nagy valószínűséggel elorozta a bajnoki címet a fővárosi piros-fehérek elől. Szerdán azonban már nem volt okuk az ünneplésre az északiaknak, miután a másik lisszaboni csapat, a Sporting ellenében kiestek a Portugál Kupa elődöntőjében.

Az első mérkőzést Portóban 1-0-ra a hezaiak nyerték, és egészen a 84. percig 0-0-ra állt a visszavágó, akkor azonban Sebastian Coates megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A szerencsésen elé kerülő labdát éppen annyira találta el rosszul, hogy az a kapufáról ne kifelé, hanem befelé pattanjon.

Két perccel később egyenlíthetett volna a Porto, azonban írdd és mondd háromszor találták el egymás után a felső lécet, amikor pedig végül gólt ünnepelhettek volna, Jorge de Sousa játékvezető le miatt - helyesen - nem adta meg a gólt.

A mérkőzés végül tizenegyesekkel dőlt el. A Porto kezdte a szétlövést, de Marcano mindjárt az első lövést elhibázta - mondanunk sem kell, hogy a kapufa tövéről jött vissza a labdája. A Sporting végül 5-4-re nyerte a tizenegyes párbajt, és készülhet a Desportivo Aves elleni kupadöntőre.

A mérkőzésen történt még egy bizarr eset - ha az eddigieket valaki kevesellné: az 55. percben a portói Felipe sárga lapot kapott, miután az éles szemű játékvezető kiszúrta, hogy nem a saját 28-as, Felipe felíratú meze van rajta, hanem a mérkőzésre nem nevezett brazil támadó, Soares 29-es dressze feszül rajta.

Eredmény,
Portugál Kupa, elődöntő, visszavágó:
Sporting CP–FC Porto 1-0 (0-0), tizenegyesekkel 5-4
továbbjutott: Sporting 1-1 után, tizenegyesekkel 5-4