Társoldalunk:

Öt percig izgulhatott a Chelsea a Premier League meglepetéscsapata ellen

2018.04.19. 22:45

A Premier League 31. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Chelsea idegenben győzött a szezon meglepetéscsapata, a Burnley otthonában, amely ezzel nem tudta megelőzni az Arsenalt.

A Chelsea az elején magához vette az irányítást, a 20. percben pedig a vezetést is megszerezte. Moses kapott egy hosszú indítást, amit sikerült befutnia, pánikszerű középre adását Pope kapus ráütötte saját védőjére, Longra, akiről a kapuba pattant a labda.

A második félidő is Chelsea-fölénnyel indult, Morata ziccert is hibázott, aztán a 64. percben szinte a semmiből egyenlített a Burnley. Gudmundsson szánta el magát egy távoli lövésre, ami megpattant Ashley Barnes-on, Courtios-nak pedig semmi esélye sem volt a védésre.

Nem kellett sokat, mindössze 5 percet várni a Chelsea válaszára. Emerson beadását Giroud elvétette ugyan, de a labda Moses elé került, aki teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül és simán kilőtte a rövid alsó sarkot.

A Burnley nem tudott újítani, így megszakadt az ötmeccses győzelmi sorozata, és nem tudta megelőzni az Arsenalt a 6. helyen, míg a Chelsea továbbra sem adta fel a küzdelmet a negyedik helyért a Tottenhammel szemben.

Eredmények, Premier League, 34. forduló
Burnley – Chelsea 1-2 (0-1)
Gól: Barnes (64.), illetve Long (20., öngól), Moses (69.)

Leicester City – Southampton 0-0