A bukott elnök elítéli a FIFA legújabb ötletét

AZ év képei 2015
NE használd 2016.01.01-ig!
FIFA president Sepp Blatter looks on as fake dollar notes fly around him, thrown by a British comedian during a press conference at the FIFA world-body headquarter's on July 20, 2015 in Zurich. The 79-year-old Swiss official looked shaken as the notes thrown by Simon Brodkin, stagename Lee Nelson, fluttered around him in a conference hall at the FIFA headquarters. Brodkin was taken away in a Swiss police car after the stunt. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Rég hallottunk Sepp Blatterről, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egykori elnökéről. A svájcit 2015 decemberében tiltották el nyolc évre korrupció miatt, ennek fényében rendkívül érdekes a legutóbbi megnyilvánulása.

Blatter Twitteren fakadt ki, mindössze ennyit írt:

Ezzel valószínűleg a közelmúltban napvilágot látott hírekre reflektált Blatter, miszerint a FIFA jelenlegi elnöke, Gianni Infantino gigantikus üzletre készül.

Egy szaúdiakból, kínaiakból és amerikaiakból álló befektetőcsoport ugyanis 12 évre szóló, mintegy 25 milliárd dolláros megállapodást kötne a szervezettel, aminek értelmében két új tornát vezetne be a FIFA.

A konzorcium lenne ezeknek a jogtulajdonosa.

Az egyik egy kibővített klubvilágbajnokság 24 csapat részvételével, amelyet 2021-től kezdve négyévente rendeznének meg a világ legjobb egyesületeinek részvételével.

Gianni Infantino hasonlóan mosolyoghat, amikor eszébe jut a 25 milliárd dollár Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

A másik elképzelés egy új Nemzetek Ligája, szintén világméretű, ellentétben a 2018 őszén kezdődő, az UEFA égisze alá tarozó sorozattal. A két új viadal létrejötte egyébként a Konföderációs Kupa megszűnését is jelentené.

Az UEFA egyelőre nem kommentálta az ügyet, a Juventus elnöke, Andrea Agnelli szerint azonban nem ez lenne a legideálisabb időszak új tornák elindítására.

Hivatalos információ ezekről még természetesen nincs, de az Associated Press forrásai szerint május közepéig várható döntés az ügyben.