Vágólapra másolva!
Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival egyeztetett Bangkokban a teqball olimpiai sportággá tételéről.

Hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) a SportAccord konferencián Bangkokban. A szervezet a szokásos éves közgyűlését tartotta, és mellette bemutatkoztak a világ minden tájáról érkező sportágak.

A kiállítás legnagyobb sikerét a magyar fejlesztésű teqball aratta,

amely a tekintélyes Budapest pavilon és a FITEQ standnál mozgatta meg a delegáltakat, többek között Fürjes Balázs kormánybiztos és a Teqball világbajnok nagykövete, Christian Karembeu is eszmét cseréltek a sportág és Budapest szoros kapcsolatáról.

Bangkokban járt a FITEQ Forrás: FITEQ

A teqball alapítói, Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival is egyeztetett. A megbeszélésről tartalmáról az érintettek titkolóznak ugyan, de minden bizonnyal

az egyre népszerűbb sportág olimpiai programba való felvételéről is szó volt.

Az alapítók ugyanis többször kinyilvánították, hogy mielőbb az olimpiai sportágak között akarják látni a magyar fejlesztést.

Az újpesti panelházaktól az olimpiáig

„Az a tervünk, hogy egy nap a teqball olimpiai sportág lesz. Lehet, hogy ezt az ötletet ma még sokan megmosolyogják, de ezekből a mosolyokból erőt fogunk meríteni és megvalósítjuk az álmainkat" – mondta egy 2017-es sajtóreggelin Borsányi Gábor, akinek még gyerekként jött a teqball ötlete az újpesti panelházak között felállított pingpongasztalokon focizva.
Thomas Bach, a NOB elnöke és a teqball alapítói Forrás: FITEQ

A SportAccord egy esernyő szervezet, amely az olimpiai és nem olimpiai sportágakat, a sporthoz kapcsolódó más szervezeteket, illetve a multisport események szervezőit foglalja magába. A SportAccord eredete egészen 1921-ig vezethető vissza, Paul Rousseau, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) főtitkára akkor indítványozta, hogy legyen egy olyan sportszövetségi szervezet, amely kedvezőbb pozícióból folytathat párbeszédet az olimpiai bizottsággal.