Vágólapra másolva!
A Rába ETO 6-1-re kikapott a Sporting CP csapatától az UEFA Futsal Kupa négyes döntőjének első napján, így vasárnap a bronzéremért lép pályára.

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
Sporting CP (portugál)–Rába ETO 6-1 (5-0)
gólszerzők: Alex Merlim (1.), Cardinal (3., 11.), Cavinato (13.), Diogo (20.), Dieguinho (38.), illetve Sáhó (35.)

A győriek jóvoltából először szerepel magyar együttes a sorozat négyes döntőjében.

A spanyol Javier Rodríguez irányította meglepetéscsapat bizonytalanul kezdett, a kétszeres ezüstérmes portugálok az első percben vezetést szereztek, a harmadikban pedig már két gólra nőtt az előnyük. A pontosabban és határozottabban futballozó Sporting a szünetig még háromszor talált a győriek kapujába, az ötödik gól üres kapura esett négy másodperccel a játékrész vége előtt.

A zöld-fehérben játszó portugálok megérdemelten jutottak a döntőbe Forrás: Rába ETO Futsal

A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, a Sporting nem támadott akkora lendülettel, mint az első húsz percben, az ETO pedig többször jutott el lövésig és néhány ígéretes helyzetet is kialakított. A szépítő találatot Sáhó Kristóf szerezte a 35. percben. A végeredmény a 38. percben alakult ki Dieguinho találatával.

A döntőben a tavaly is finalista Sporting a késő esti spanyol elődöntő - a címvédő Inter Movistar és az FC Barcelona összecsapásának - győztesével mérkőzik vasárnap, míg a győriek ellenfele a vesztes lesz.

Később:
Inter Movistar FS (spanyol)–FC Barcelona (spanyol) 21.00

A vasárnapi program:
bronzmérkőzés 17.00
döntő 20.00