Társoldalunk:

A Vidi focistája egy társaságba kerülhet Robbennel és Ibrával

2018.04.20. 10:16

Danko Lazovic, a Videoton támadója illusztris társaságba kerülhet, ha csapata aranyérmes lesz az OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjában. A szerb játékos a kilencedik futballista lehet Európában, aki négy különböző országban is bajnoki címet ünnepelhet.

A labdarúgó OTP Bank Liga idei szezonjában a Ferencváros és a Videoton öldöklő küzdelmet folytat az aranyéremért. A két csapat jelen pillanatban holtversenyben vezeti a tabellát és könnyen lehet, hogy ez az utolsóelőtti fordulóig így is marad. 

A 34 éves Danko Lazovic az OTP Bank Liga egyik legjobb játékosaForrás: MTI/Kovács Tamás

A székesfehérvári csapat szerb támadója brillírozik az idei szezonban: 14 találatával a góllövőlista harmadik helyén áll, ráadásul kiosztott hat gólpasszt is. A 34 éves csatár számára különleges jelentőssel bír az idei aranycsata: Lazovic eddig három országban, Szerbiában (Partizan – 2002, 2003), Hollandiában (PSV – 2008) és Oroszországban (Zenit – 2010, 2012) nyert bajnoki címet, és ha Magyarországon is sikerrel jár, illusztris társasághoz csatlakozhat. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kimutatása szerint Európában mindössze nyolc olyan futballista van, akik négy különböző tagállam első osztályában bajnoki címet ünnepelhettek.

Az illusztris társaságban nem akármilyen nevek szerepelnek. Elég lenne csak a svéd klasszist, Zlatan Ibrahimovicot említeni, de nem lehet szó nélkül elmenni a három legendás holland játékos, Arjen Robben, Wesley Sneijder és Mark Van Bommel neve mellett sem.

A négy európai országban is bajnoki címet nyerő játékosok


Zlatan Ibrahimović (svéd) – Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország

Arjen Robben (holland) – Hollandia, Anglia, Spanyolország, Németország

Wesley Sneijder (holland) – Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Törökország

Mark van Bommel (holland) – Hollandia, Spanyolország, Németország, Olaszország

Jiří Jarošík (cseh) – Csehország, Oroszország, Anglia, Skócia

Rade Prica (svéd) – Dánia, Norvégia, Svédország, Izrael

Mateja Kežman (szerb) – Szerbia, Hollandia, Anglia, Törökország

Maxwell (brazil) – Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország