Társoldalunk:

A United kapusa úgy érzi, idén tökéletes teljesítményt nyújtott

2018.04.25. 15:42

David De Gea úgy véli, az eddigi legjobb idényét produkálja a Manchester United labdarúgócsapatában.

A spanyol kapus az összes sorozatot egybevéve 21 mérkőzésen nem kapott gólt, jó teljesítményével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az MU bejutott az FA Kupa döntőjébe és közel áll a második hely megszerzéséhez a Premier League-ben.

"Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, minden tekintetben szinte tökéletes volt" - mondta a Premier League Productionsnek arra a kérdésre reagálva, hogy szerinte ez-e az eddigi legjobb idénye. - Az egész szezonban jól éreztem magam, fitt voltam és fizikálisan jó formában védtem. Hadd reménykedjek benne, hogy ez a forma kitart a bajnokság végéig és a világbajnokságig is, amely a spanyol válogatott számára fontos" - tette hozzá.

David De Gea évek óta a Manchester United legjobb játékosaForrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

A 27 éves kapust, aki 2011-ben érkezett a Manchester Unitedhez, a játékostársak beválasztották az év múlt héten közzé tett PL-csapatába, és jó eséllyel pályázik arra, hogy sorozatban negyedszer az MU legjobbja legyen.

A spanyol futballista az interjúban dicsérte edzője, a portugál José Mourinho mentalitását, azt, hogy mindig győzelemre tör, egyúttal felhívta a játékostársak figyelmét: állhatatosságra, folyamatosan magas színvonalú teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy a következő idényben a bajnoki címért is versenyben legyenek.

A Premier League-ben a városi rivális City végzett az élen, a második helyezett MU három ponttal előzi meg a Liverpoolt, de eggyel kevesebb mérkőzést játszott.