Pályán szelfiző drukker miatt indul fegyelmi eljárás a Bayern ellen

GES / Football / FC Bayern Munich - Real Madrid, 25.04.2018 CHAMPIONS LEAGUE professional footballer men UCL ball sport professional sport team sport sports photo SPO horizontal format CL UEFA SPORT FOOTBALL footballer PROFESSIONAL LANDSCAPE SP club jerse
Folder with fans who ran to the field after the end of the game. Flitzer GES / Soccer / Champions League Semi Finals: FC Bayern Munich - Real Madrid, 25.04.2018 - Football / Soccer Champions League Semifinal: FC Bavaria Munich vs. Real Madrid, Munich, April 25, 2018 - | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárás indul a Bayern München labdarúgóklub ellen, mert a csapat szurkolói közül többen a pályára rohantak a Real Madriddal szemben 2-1-re elveszített Bajnokok Ligája elődöntő után.

A szerdai összecsapáson a nézők nem megfelelő viselkedése mellett - két drukker például a Real Madrid sztárjával, Cristiano Ronaldóval próbált meg közös fotót készíteni a pályán.

De hová lett Ronaldo? Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Werner Eifried

Az sem tetszett az európai szövetség (UEFA) képviselőinek, hogy a találkozó után a lelátón olyan molinót feszítettek ki a szurkolók, amelyen "sértő üzenet" volt olvasható. Ami kivételesen az UEFA-nak és nem is az ellenfél játékosainak szólt, hanem politikai üzenet volt: a szurkolók az ellen tiltakoztak, hogy a Bajor tartományi kormány vitatható magyarázatokkal kísérve indokolatlanul széles jogkörökkel ruházta fel a tartományi rendőrséget. Az UEFA szigorúan tiltja eseményein a politikai jellegű üzenetek megjelenését.

Az UEFA csütörtöki közleménye szerint az ügyben május 31-én lesz meghallgatás.