Csányi Sándor: Ki kell jutnunk a 2020-as labdarúgó EB-re

MLSZ sajtótájékoztató, Csányi Sándor
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke
Vágólapra másolva!
Hosszú interjút adott Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sportnak. A sportvezető azt mondta, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak mindenképpen ki kell jutnia a 2020-as részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. 

Csányi Sándor a 2020-as Eb kapcsán azt mondta, hogy kevés a hazai és a külföldi bajnokságokban folyamatosan jól teljesítő magyar labdarúgó, így ez mindenképpen aggodalomra ad okot. Georges Leekens szövetségi kapitányi kinevezésével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy

a belga szakembernek jelentős nemzetközi tapasztalata van, amelynek jó részét válogatott csapatok mellett dolgozva szerezte.

Csányi nagyon várja a júniusi fehéroroszok és ausztrálok elleni barátságos meccseket, hogy a magyar válogatott javuló játéka - amelyet a skótok elleni márciusban elvesztett összecsapáson már láthattunk - folytatódjék.

Csányi elmondta, hogy Budapest akkor tud Bajnokok Ligája döntőt rendezni, ha a magyar fővárosnak lesz egy legalább 60 ezer nézőt befogadó modern stadionja. Az épülő Puskás Stadion ilyen lesz, amely az MLSZ elnöke szerint idejében elkészül majd.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke (a háttérben) és Georges Leekens szövetségi kapitány. Csányi bízik a belga szakember jelentős nemzetközi tapasztalatában Fotó: Polyák Attila - Origo

Ami a hazai NB I-es bajnokságot illeti, a jelenlegi 12 csapatos rendszert sokan bírálják, de Csányi Sándor szerint ez a lebonyolítás két éve nagy izgalmakat hoz. Egy kérdésre válaszolva az elnök azt mondta,

nem igaz, hogy az MLSZ kihajította volna az ablakon azt a futballfejlesztési koncepciót, amelyet Dárdai Pál és Kovács Ferenc vezetésével több szakember írt.

A dokumentum mai is olvasható az MLSZ honlapján.

Csányi Sándor azt mondta, hogy a magyar bajnoki mérkőzések nézőszámának növelése a klubok feladata.

Szerinte a felújított stadionokban emelkednie kell a nézőszámnak, most azonban sok csapat nem tud a saját otthonában játszani.

Végül az is kiderült, hogy az MLSZ idei költségvetése 44,5 milliárd forint.