Még, hogy Ibrahimovic nem lesz ott a világbajnokságon?

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on June 5, 2016 Sweden's forward and team captain Zlatan Ibrahimovic reacts during the friendly football match between Sweden and Wales at Friends Arena in Solna near Stockholm. Star striker Zlatan Ibrahimovic, who quit the Swedish national squad in 2016, will not make a comeback for the World Cup in Russia, the Swedish football federation said on April 26, 2018. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A svéd válogatott tagjaként ugyan nem vesz részt a nyári labdarúgó-világbajnokságon Zlatan Ibrahimovic, de támogató képviseletében ott lesz Oroszországban.

"Zöld jelzést adtunk neki, nem fog sok edzésről hiányozni és egy mérkőzést sem hagy ki" - mondta Chris Klein, a Los Angeles Galaxy elnöke a Los Angeles Timesnak. A klubvezető hozzátette: Ibrahimovicnak vannak kötelezettségei, melyek még azelőtt keletkeztek, hogy márciusban aláírt volna hozzájuk.

A támadó a Visa nagyköveteként utazik majd Oroszországba. Az észak-amerikai bajnokságban (MLS) nem rendeznek mérkőzéseket június 9. és 30. között, így Ibrahimovic a csoportkör alatt ott lehet a vb-n.

A svéd szövetség csütörtökön a honlapján emlékeztetett rá, hogy a Los Angeles Galaxy futballistája a 2016-os Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot és döntése mostanra sem változott meg.

– jelentette ki Lars Richt, a svéd válogatott technikai igazgatója.

Ibrahimovic az elmúlt hetekben többször tett arra utaló kijelentést, hogy esetleg ismét szerepet vállal a svéd válogatottban, amelynek színeiben korábban 116 összecsapáson 62 gólt szerzett.

Az oroszországi vb június 14-én kezdődik.