Vágólapra másolva!
Két nappal a Bajnokok Ligája elődöntő visszavágója előtt Zeljko Buvac másodedző összeveszett Jürgen Klopp vezetőedzővel, így nem tart a Liverpool labdarúgócsapatával a római összecsapásra. A bosnyák Pravda PL információi szerint a dolog hátterében az áll, hogy Buvac megegyezett az Arsenallal, így nyártól ő lesz Arséne Wenger utódja az észak-londoni klubnál.

A bosnyák Zeljko Buvac már 2001 óta Jürgen Kloppal dolgozik. Korábban a Mainznál, a Borussia Dortmundnál is segítette a német mestert. A Liverpool hivatalosan csak annyit közölt, hogy Buvac az idény végéig szünetet tart, és később dől el a jövője.

A bosnyák Pravda PL értesülése szerint Buvac ajánlatot kapott az Arsenaltól, és el is fogadta azt, amit Jürgen Klopp finoman szólva is zokon vett.

Zeljko Buvac viheti tovább Arséne Wenger örökségét Forrás: AFP/Ian Kington

Nagyon úgy tűnik, hogy az Arsenalnál fogják felépíteni az angliai Borussia Dortmundot. Tavaly novemberben az észak-londoniak elcsábították a BVB játékos megfigyelőjét, Sven Mislintatot, aki többek között olyan neveket fedezett fel, mint Sven Bender, vagy Robert Lewandowski. És persze ott van a télen szerződtetett Pierre-Emerick Aubameyang és Henrih Mhitarjan, akik a korábbi dortmundi vonalat képviselik.

Az angol The Sun értesülése szerint Stan Kroenke, az Arsenal tulajdonosa szívesen bízná a csapatot olyan edzőre, aki eddig segédként dolgozott valamelyik neves szakember mellett.

Igaz, a brit lap nem Buvacot, hanem Rui Fariát, José Mourinho egykori másodedzőjét várja az Arsenal kispadjára.