Társoldalunk:

A vezetőedzővel együtt Lőw Zsolt is otthagyja az RB Leipziget

2018.05.16. 13:38

Ralph Hasenhüttl vezetőedző és a teljes szakmai stáb - így Lőw Zsolt másodedző is - távozik a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapatától - adta hírül a Sportbuzzer nevű német sporthírportál. Azóta a vezetőedző távozását a klub hivatalos honlapja is megerősítette. 

Az 50 éves osztrák szakember 2016 novemberében vette át a csapat irányítását a segítőivel, s a klub első Bundesliga-idényében ezüstérmet szerzett az együttessel. A most zárult 2017/18-as szezonban Európa Liga-negyeddöntős és bajnoki hatodik volt a gárda.

Ralph Hasenhuettl, az RB Leipzig edzője (jobbra) és a segédedző Lőw ZsoltForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Hasenhüttlnek 2019 júniusáig érvényes volt a szerződése.Az elmúlt hetekben olyan hírek keringtek a német médiában, hogy Lőw Zsolt Thomas Tuchel segítője lehet a francia bajnok és kupagyőztes Paris Saint-Germainnél.

Az RB Leipzig labdarúgója a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is.

Hivatalossá vált, hogy Ralph Hasenhüttl vezetőedző közös megegyezéssel távozik a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapatától. Hasenhüttlnek még 2019 júniusáig érvényes volt a szerződése, s mivel a klubvezetés nem akarta már most meghosszabbítani azt, a tréner kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel - írta szerdán az egyesület honlapja.

A Sportbuzzer nevű német sporthírportál korábban azt jelentette, hogy Hasenhüttllel együtt a teljes szakmai stáb - így Lőw Zsolt másodedző is - távozik, de ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.