Társoldalunk:

A magyar Ronaldo lassan jobb, mint a portugál

2018.05.16. 08:40

Van egy focista Magyarországon, aki 1998-ban született, és Balogh Ronaldo a neve. Szülei a brazil világbajnok futballistáról nevezték el a fiút. Már egy másik Ronaldo, Cristiano hazájában, Portugáliában is felfigyeltek rá - írta a Bors.

A magyar fiatalember azon a napon született, amikor Ronaldo megszerezte első gólját az 1998-as franciaországi világbajnokságon. 

„Édesapám még focizott akkoriban. Nézték a vb-t a tévében, és a brazil Ronaldóról kaptam a nevemet – mesélte a Borsnak a DEAC 19 éves játékosa. 

Tizenhárom voltam, amikor egy külföldi játékosmegfigyelő járt Magyarországon, és pont Cristiano Ronaldo hazájába, Portugáliába akart vinni próbajátékra. Azonban a szüleim nem engedtek, még túl fiatalnak tartottak - mondta a Real Madrid sztárjához hasonlóan Roninak becézett támadó, aki egy dolgot ellesett portugál névrokonától. 

Még nem volt szerencsém őt élőben látni, de a gólöröme nagyon tetszik, egy ideje már én is így szoktam ünnepelni, ha a kapuba találok - mesélte Balogh, aki elég sűrűn előadta a terpeszbe ugrást: az U19-es bajnokságban 45 gólnál tart, ez kettővel több, mint amennyivel a La Ligában és a Bajnokok Ligájában vitézkedő Ronaldo büszkélkedhet.

A magyar Ronaldo gólerősebb a portugálnál

Az 1998-as vb idején született Balogh Ronaldo a torna legjobbjáról, a brazil fenoménről kapta a nevét. De már névrokona, Cristiano hazájában is felfigyeltek rá. Az 1998-as vb idején született Balogh Ronaldo a torna legjobbjáról, a brazil fenoménről kapta a nevét. De már névrokona, Cristiano hazájában is felfigyeltek rá.

Ronaldo elmondta, neve olykor vicces szituációkat szül. Jóban van a játékvezetőkkel, akik meccs közben szoktak viccelődni vele. Egyszer pedig a TrollFoci is kirakott egy képet: nemcsak Portugáliának van Ronaldója. Ezután percenként kapta az üzeneteket az ismerőseitől.